Az egyik legjobb tüzelőanyag és nedvszívó csirke alom: a fapellet!

Cégünkben azért dolgozunk, hogy a PoultryMatic meghatározó szerepet tölthessen be a  mélyalmos baromfitartás alomkezelésének üzletágában. Vállalkozásunk kibővített szolgáltatásaként fapellet kis és nagykereskedelmi üzletágunk keretein belül ügyfeleinknek új lehetősége nyílik!

EN B minősítésű LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK arányú puha fapellet alom

Kiváló nedvszívó csirke alomnak megvásárolhatják tőlünk az általunk, saját tartástereinkben tesztelt fapelletanyagok közül a véleményünk szerinti legjobb ár/érték arányú pelletet. Ez nem más, mint az EN B minősítésű puha fapellet, mely minőségben és ár-érték arányban is kimagasló termék!
Számos tesztet végeztünk, melyek során különféle szalma- és fapelletet hasonlítottunk össze. Mindezek eredményeként vált elérhetővé kedvező árú minőségi fapelletünk.

Az általunk forgalmazott fapellet lucfenyőből készül, melynek rendkívül jó a nedvfelszívó képessége, tartóssága pedig kimagasló.

EN Plus minősítésű puha fapellet

EN B minősítésű puha fapellet

A fapellet sokféle felhasználási módja

Fa pellet kandalló

Fa pellet kandalló

A fapellet egy 6-8 mm átmérőjű, tömörített granulátum, anyaga természetes fa. Kötőanyagot nem használnak elkészítéséhez. A mezőgazdaságban, takarmány készítéshez kezdték legelőször alkalmazni a technológiát. Számos előnyös tulajdonsága miatt használata gyorsan elterjedt más területekre is. A fapellet pozitívumai közé sorolható:

 • gazdaságosan tárolható és szállítható
 • égése egyenletes, elnyújtott
 • kevés hamut hagy maga után
 • égése karbonsemleges
 • gyártása környezetkímélő

Manapság sokan érdeklődnek a fenyőfa pellet iránt, fűtési célra. Tömörségének köszönhetően fűtőértéke kimagasló. 1,5 -2 kg pellet nagyjából 3-6 kg tűzifa vagy 1 m3 gáz fűtőértékét biztosítja. Fűtőanyagként való használata Észak-Amerikában kezdődött. Európában az északi, fagazdálkodással foglalkozó államokba terjedt el előszőr, onnan pedig tovább. Manapság már léteznek fapellet tüzelő berendezések, melyek kivitelezése annyira modern, hogy tárolótartályok segítségével, emberi beavatkozás nélkül adagolják a fűtőanyagot. Ezzel működtetésük jelentősen kevesebb emberi erőforrást igényel. A lakossági felhasználók körében az alábbi berendezések az elterjedtek:

 • pellet kályha
 • pellet kazán
 • pellet kandalló
 • utólagosan pellet égőfejjel ellátott vegyestüzelésű kazánok

Egy másik felhasználási lehetőség az alomanyag állatok (csirkék, nyulak, stb.) alá. Erre a célra a fapellet alom 15 kg és 1000 kg méretű zsákokban kapható. A fapellet árak a megrendelés idejétől, a szállítási címtől és mennyiségtől függően alakulnak. Raktárunkban személyesen is átveheti rendelését: 6630 Mindszent, Akácfa utca 15. Amennyiben nem tud eljutni hozzánk, országos kiszállítás szolgáltatásunkat is igénybe veheti!

Fapellet tulajdonságai

Fapellet tulajdonságai

Fapellet tulajdonságai

 • A fapellet átmérője: 6-8 mm 0% 0%
 • Nedvességtartalom (átlagosan) 8% 8%
 • Hamutartalom (maximum) 2% 2%
 • Mechanikai szilárdsága 97.5% 97.5%

Csirke alomnak remekül megfelelő fapelletünk elérhető Big Bag (1000 kg), valamint fa pellet alom 15 kilogrammos zsákos kiszerelésben egyaránt. A fapellet árak megtekintéséhez görgessen lejjebb.

Fapellet árak és kiszerelések

A fapellet ára a megrendelés idejétől, szállítási címétől és mennyiségétől függően változik.
Irányáraink, melyek teljes kamion vonatkozásában, nettó árban értendők.

Pontos fapellet árakért, további információkért, kérdéseivel kapcsolatban forduljon bizalommal kollégánkhoz, Szijjártó Ádámhoz!

Kapcsolat

Fapellet rendelés itt!

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével. Készséggel állunk rendelkezésére.

Adatvédelem elfogadásához kattintson a "fehér" négyzetbe.

7 + 13 =

Cégünk elérhetőségei